Hodnafjellet om Varden

Fellestur, Fottur, Onsdagstur
Haugesund Turistforening, Vindafjord Turlag

Praktisk informasjon:

Oppmøte ny parkeringsplass ved Hodnafjellet. Start fra parkeringsplass kl. 17.00. Det er oppgradert avgiftsbelagt flott parkeringsplass ved Hodnafjellet i Tysvær kommune. Avgift 50 kr som går til Skjold Idrettslag. Parkeringen ligger på motsatt side av veien og har gjerdeklyver og undergang slik at den trafikkerte europaveien ikke trenger å krysses til fots.

Turlengde 5,2 km og antatt tid ca. 2 - 2,5 timer.

Turbeskrivelse

Hodnafjellet er et landemerke med sine 325 m.o.h. ved E 134/E39 innerst i Grindafjorden.

Turen starter på traktorveg oppover i lia, først i østlig retning, senere mot sør. Skiltet og merket videre. Det er 2 stier direkte oppover til Hodnefjell . I starten følger vi den østlige ca. 800 m oppover. Der vi tar vi av mot venstre på nymerket rute oppover mot Varden (som ligger i Vindafjord kommune); flott sti med «ny» utsikt mot Hodnefjell på veien.  Passerer et stort vann på høyre side, og snart et mindre vann rett før Varden som ligger 280 m over havet. Flott utsyn fra toppen.  Vi tar turen videre mot Hodneajell i vestlig retning; følger da merkingen for Skjold på tvers.  Storslått utsikt i alle retninger fra Hodnafjell.  Nedover har vi to valg; begge rødmerket og med tydelig sti med klopper på bløte partier. Vi tar den vestre stien, og følger fjellplatået mot nord, før stien går brattere nedover, Denne delen er også nymerket og tilrettelagt med steiner.  Det er satt opp en hvilebenk et lite stykke under toppen; med flott utsyn derfra. Også et perfekt sted for fellesbilde.  Obs: Sauer på beite. Husk båndtvang.

Turledere: Hans Enerstvedt og Tor Leif Helgesen

Hund på tur:
Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i HT-butikken på Bytunet.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Haugesund Turistforening.

Kontaktinformasjon:

Turledere: